Alice Al Maleh

Mit navn er Alice Al Maleh. Jeg har en bachelor i statskundskab, og de sidste knap to år har jeg boet i Jordan, hvor jeg har studeret arabisk og arbejdet som journalist.

Mine forældre kom til Danmark som kvoteflygtninge fra Syrien og Irak i 1992, men jeg er selv født her i landet. Jeg er vokset op med leverpostej og H.C. Andersens eventyr, og mine forældre gjorde alt for, at mine søskende og jeg ikke skulle føle os anderledes end vores etnisk danske legekammerater.

Men vi var jo anderledes, og det har jeg nok altid vidst. Alligevel var det først omkring 19-års-alderen, at jeg for alvor begyndte at udforske min egen baggrund. Jeg satte mig for at lære arabisk, og i takt med at jeg de efterfølgende år blev mere og mere involveret i Dansk Flygtningehjælp Ungdom (DFUNK) og fik flere venner med syrisk baggrund, voksede min interesse for Mellemøstens kultur og samfund, indtil jeg i 2017 flyttede til Jordan for at bo på ubestemt tid.

I dag føler jeg mig tættere på både mine forældre og mig selv end nogensinde før. Men jeg tumler stadig med spørgsmål om, hvem jeg er, og hvordan jeg skal placere mig i et samfund, hvor de fleste synes at have en mening om, hvad det vil sige at være dansk.