Jacob Sekhi

Mit navn er Jacob. Jeg har taget en lang rejse fra mit hjemland, Kuwait. Her voksede jeg op som statsløs beduin og tilbragte det meste af min tid ude i ørkenen, hvor jeg passede familiens kameler. Jeg ankom til Danmark som flygtning i år 2015. I dag er jeg udvist asylansøger og kæmper stadig med at få lov til at blive.

I Danmark blev jeg placeret på et asylcenter på Ærø. Her mødte jeg en kvinde, Helle Toft Jensen. Hun havde altid sit kamera i hånden og filmede os unge, der forsøgte, at skabe os en ny tilværelse i Danmark. Det blev til dokumentarfilmen Rodløs, hvor man blandt andet følger min vej ind i det danske samfund. Jeg har i den forbindelse været rundt på forskellige skoler i Danmark og holde oplæg og besvare børn og unges spørgsmål omkring min historie, som har givet stor mening for mig. Jeg har derudover medvirket i bogen De uledsagedes bog, hvor jeg fortæller om min flugt og hvad jeg oplevede på vejen mod Danmark.

Blandt andet derfor ønsker jeg at holde oplæg for Salaam; fordi jeg synes det er vigtigt, at vi deler vores historie og erfaringer med hinanden. Jeg vil gerne bidrage til at skabe dialog, forståelse og forandringer mellem mennesker.