Katarzyna Szczygiel

Mit navn er Katarzyna Szczygiel og jeg kommer oprindeligt fra Polen.

Rejsen til Danmark begyndte i 2014, da jeg som 27-årig sagde mit job op i Polen og uden kendskab til det danske sprog, rejste hertil for at være sammen min kæreste, der havde arbejdet her i et år.

Jeg har en kandidatgrad i Statskundskab med speciale i Journalistik fra Polen. Men til trods for min videregående uddannelse måtte jeg starte med, at arbejde på et hotel som køkken- og rengøringsassistent. To år senere tog jeg et års pause fra jobbet for at finde min plads i livet igen, for at være rengøringsassistent var slet ikke det jeg drømte om at arbejde med. Denne pause gjorde mig godt og jeg fik tid til at fokusere på mine drømme og ønsker for fremtiden. Jeg blev involveret i sociale og politiske aktiviteter, herunder organisering af protester i solidaritet med polske kvinder, har været i praktik på et dansk internetmagasin og skabt mange gode venskaber. I øjeblikket er jeg dimittend fra min anden kandidatuddannelse i Global Refugee Studies på Aalborg Universitet i København og i gang med drømmejob søgning.

Når jeg er ude med Salaam vil jeg gerne hjælpe eleverne med, at sætte sig ind i hvor grusom krig kan være, og i de udfordringer og de personlige omkostninger man kan opleve som flygtning fra krig. Min personlige fortælling kommer til at handle om udvandring, og det at følge kærligheden til et andet land, end sit hjemland. Jeg vil invitere de unge med til en diskussion omkring ondskab, racisme, diskrimination, national og kulturel identitet.