Maria Lunderskov

Jeg hedder Maria, er 27 år gammel og er i gang med min bachelor i Religionsvidenskab med tilvalg i minoritetsstudier.

Jeg er født og opvokset i Milano, Italien med en italiensk mor og en dansk far. Lysten til at forbedre mit dansk og lære mine rødder at kende bragte mig til Danmark i 2012 efter jeg var blevet færdig med gymnasiet.

At flytte til Danmark har betydet at jeg skulle tage stilling til min identitet. Ofte bliver jeg spurgt om jeg føler mig mere dansk eller mere italiensk. Sandhed er, at det ved jeg ikke, og tror heller ikke jeg vil skære det sådan ud i pap. Jeg er begge dele og det synes jeg er fedt! Ligesom jeg finder mig perfekt tilpas i, at tale dansk og italiensk samtidig, men det kan jeg dog desværre kun gøre med min far.

Mine rejser, blandt andet, i Indien og Libanon har vækket en stor interesse i mig for andres levemåder – og hvordan grupper der adskiller sig i sprog, traditioner og tro kan leve med hinanden. Denne nysgerrighed i mig har helt bestemt været et udgangspunkt for mit uddannelsesvalg.

Jeg har tidligere været kommunikationstræner for et barn med autisme, og på nuværende tidspunkt arbejder jeg på en specialskole som lærevikar. Disse erfaringer har gjort, at jeg har udviklet en stor interesse for pædagogik og forskellige kommunikationsformer. Jeg er blevet god til at lytte og er blevet mere selvbevidst i min formidling. Jeg har lært at mennesker lærer på forskellige måder, og hvor er det vigtig at tage hensyn til det, både når man underviser, og i ens privatliv.

Som oplægsholder hos Salaam vil jeg tale med børn og unge om hvor anderledes livet kan se ud forskellige steder i verden, om hvor spændende og berigende det kan være, at være åben overfor forskelligheder og hvor vigtig det er at kunne tale om tingene, frem for at kaste sig ud i fordomme. Jeg bliver selv begejstret, når folk viser nysgerrighed og spørger ind til min historie.