Salaam Dagtilbud

Få besøg af Salaam Film og Dialog i jeres klynge. Vi viser sjove, smukke og rørende kortfilm og fortællinger om kulturmøder i børnehøjde.

Klar, parat – skolestart og BevægeBio

Med Salaams oplægsholdere og oplevelsesaktører som guider indenfor bl.a. bevægelse og musik og billedkunst åbnes dialogen med børnene omkring filmens tema. De skaber en kobling mellem filmen og børnenes egne udtryksformer, igennem deres kroppe. I arbejdet med filmens tema og musikalske og æstetiske udtryksformer ønsker vi, at stimulere
børnenes motorik samt udvikle deres sproglige færdigheder og sociale kompetencer. Sidstnævnte sker bl.a. også i mødet med andre børn og voksne.

  • I kan samle mellem 25 og 50 børn fra forskellige institutioner, alt efter hvilken aktivitet I ønsker.
  • Pris: Gratis for børnehaver i Københavns Kommune
  • Find tilbud her: BevægeBio og Klar, parat – skolestart
  • Vil du booke et arrangement, så kontakt os på: skole@salaam.dk

BevægeBio er et tilbud til de 3-6 årige.

Først vises kortfilmene Giganternes vej og Sabaku, hvorefter børnene sættes igang med at bruge deres fantasi som udtryk i dansen eller musikken. Gennem fysiske aktiviteter som indeholder elementer af dans, rytmik og bevægelse stimuleres børnenes kropslige bevidsthed.

Foto: SINlogo Animation

Efter filmvisningerne vil Salaams oplægsholdere skabe dialog med børnene omkring filmens tema, gennem workshops som indeholder elementer af dans, rytmik og bevægelse. Vi er interesserede i, at skabe en kobling mellem filmen og børnenes egne udtryksformer, igennem deres kroppe. I arbejdet med filmens tema og musikalske og musiske udtryksformer stimuleres børnenes motorik og deres sproglige færdigheder og sociale kompetencer udvikles. Sidstnævnte sker bl.a. via mødet med andre børn og voksne.

”Vildt sjovt og vi fik vildt meget varme” (Karla fra 7-springeren)


Klar, parat – skolestart er et tilbud til de 5-6 årige, der er på vej til at møde en ny virkelighed i skolen.

Vi viser  kortfilmene Sabaku og Maq og skovens ånd og sætter derefter gang i en aktivitet i form af fortælling, leg, tegning og maling. Målet er at forberede førskolebørnene på skolens aktiviteter, og præsentere et nyt læringsrum. Med kreative workshops får børnene mulighed for at lege med farver og udfolde deres fantasi.

Foto: Marlies van der Wel