Salaam fejrede 15 år!

Vi har svært ved at lande igen efter den fantastiske festival åbning OG 15 års jubilæum, vi holdt i torsdags i Empire Bio!

Rigtig mange havde taget imod invitationen til at komme og fejre dagen med os, og de var alle med til at gøre denne dag helt speciel! Det betyder utrolig meget for os her på Salaam at mærke al den opbakning og støtte fra alle jer. Det betyder, at vi får en hel bunke nye kræfter og gå-på-mod til at fortsætte arbejdet med at skabe dialog og positive kulturmøder blandt børn og unge i det ganske land. Så TAK for det! Find vores Jubilæumshæfte her!

Samtidig markerede dagen også åbningen af Salaam Filmfestival 2019-20 og vi havde et rigtig spændende program, hvor filminstruktør Ulaa Salim kom forbi og fortalte om sin film Danmarks sønner, som er med på årets festival.

Salaam prisen 2019 gik til Zaki Youssef, der spiller hovedrollen som Ali i Danmarks sønner. Zaki fik prisen for sit kunstneriske virke og aktør som samfundsrevser, hvor kunst og samfundssyn spiller dristigt sammen. Samtidig startede han som oplægsholder hos Salaam og har være med til at forme den måde oplæggene bliver til på.

Modtageren af årets Salaam Pris, Zaki Youssef
Billede: Nicolai Perjesi

En af Salaams yngste oplægsholdere Esma Yüksel gav en smagsprøve på den særlige måde, som Salaam arbejder med at forbinde den personlige historie med historien i de film, vi viser. Og oplægsholder og skuespiller Afshin Firouzi fortalte snapshot historier fra sin tid med Salaam.

Solveig fik den nyindstiftede Humlebi pris, for sin evne til at få Salaam til at flyve på trods af at den – ligesom humlebien – fysisk set ikke skulle være i stand til det 🙂

Aftenen sluttede af med live stemningsmusik mens alle hyggede sig og tog for sig af lækker mad, kolde drinks, kaffe, kage – ja, alt hvad hjertet begærer! Alt sammen sponsoreret af skønne steder på Nørrebro.

Banan- og tortillachips med hjemmelavet salsa og guacamole sponsoreret af Mæxico
Billede: Nicolai Perjesi

Vi her på Salaam siger TUSIND TAK til alle der kom og var med til at gøre dagen helt uforglemmelig! Det hjælper os med at blive ved med at arbejde for at skabe gode kulturmøder for børn og unge i hele landet i gennem film – nu på 16. år!

Salaam Teamet
Billede: Nicolai Perjesi