Sange og musik med Generationsbio

Salaam Film & Dialog har været forbi Plejeboligcenteret Fælledgården på Østerbro med Generationsbio. Hvor vi tidligere har haft to oplægsholder på besøg. Charlotte Selvig Svensen og Afshin Firouzi, som har afholdt Generationsbio med Slipset og Lille Ruddy for børnehavebørnene fra Eventyrlandet.

Da jeg tog afsted, var det med oplægsholder Deodato Sequir og Generationsbio for beboere og børnehavebørn fra Børneflokken. Stemningen var høj.

Vi viste den lille animationsfilm, Snefnug, og arrangementet var det tredje af vores visninger med Generationsbio på Plejeboligcentret Fælledgården, støttet af Østerbro Lokaludvalg. Der var sang og dans med i oplægget, og Salaams oplægsholder, Deodato, gav en musikalsk og bevægelsesrig oplevelse for børnene. De ældre beboere nød tydeligt at være med og være sammen med børnene.

Børnene var hurtige til at udpege de afrikanske dyr i filmen og snakke om handlingen i filmen med beboerne og pædagogerne. Hvordan mon det er at opleve sne for første gang, som drengen og dyrene gør i filmen?

Gennem Deodatos musik og samtale lærte børnene om drømme og dyr. Der var en god dialog mellem de ældre og børnene, og selvom filmen er påtænkt børn, kunne beboerne sagtens nyde filmen. Det var også tydeligt, at oplægget var vigtigt for

forståelsen af filmen og dens budskab. Anden gang filmen blev vist var børnene mere opmærksomme på de ting, der sker i filmen, og bevidste om at det hele var en drøm.

Som praktikant på Salaam var det en superhyggelig oplevelse at være ude på Plejecenteret Fælledgården til Generationsbio. Beboerne og børnene var glade for at møde hinanden, og stemningen var god hele tiden, selvom teknikken var lidt anspændt på tredje visning.

Mange tak til Østerbro lokaludvalg og Niels Henrik Olsen for at det hele gik efter planen og forplejning under arrangementet. De vil meget gerne have at vi mødes igen – og ønsket er gensidigt!

 

 

// Svend Vo, forårspraktikant 2019