Skal vi være venner?

Aatos og Amine Foto: Zone2Pictures

Salaam festivalprogrammet 2021-22 for skoler og uddannelser er offentliggjort! Der åbent for booking til alle klassetrin online. Klik på linket her og gå på opdagelse i festivalprogrammet for dette skoleår, eller hent det som PDF herunder.

<= Klik på billedet for at downloade festivalprogram for skoler 2021-22 som PDF.

Dette skoleår byder på film, der på forskellig vis hylder det uvurderlige venskab gennem film som den morsomme, satiriske Blokhavn for de ældste elever og Khorshid – Solens Børn for mellemtrinnet og Aatos og Amine, samt kortfilmpakken Skal vi være venner? for de helt små.

Blokhavn Foto: Nordisk Film

Mens alverden har været delvist lukket inde i en coronaboble, er der jo fortsat en mængde andre store opgaver, som vi med vores globale medborgerskab skal løse sammen. Nødvendigheden af at løfte i flok skildres i Raya og den sidste drage, der på en farverig og handlingsmættet måde viser, hvordan vi alle kan udgøre en del af løsningen. Klassikeren Dyrene i Hakkebakkeskoven handler om demokrati og samarbejde for de yngste klasser. Venskab og fællesskab kammer over i radikale og potentielt farlige grupperinger i Und Morgen die ganze Welt. Og religiøse traditioner bliver en alvorlig begrænsning af individets ret til selvbestemmelse i den dansk-færøske film Skál.

Dyrene i Hakkebakkeskoven Foto: SF Studios

Brudfladen mellem modernitet og tradition, og mellem natur og industrikultur, er temaet for to film i årets program. I Nattergalen genopfinder en kinesisk pige fra en ambitiøs byfamilie livet på landet med sin bedstefar, og i Den gyldne jord invaderes de mongolske stepper af et internationalt mineselskab, mens en familie må vælge mellem at tage kampen op der eller flytte til byen. Krige og sultkatastrofer sender konstant mennesker på flugt, og netop livet som flygtning er som vanligt et tema for Salaam Filmfestival – i år med de danske film Min bror, mit hjem og Flugt for udskolingseleverne. Vi fortsætter det fine samarbejde med DFIs skolebioordning Med Skolen i Biografen, hvor vi kommer ud med oplægsholdere til filmene Da Hitler stjal den lyserøde kanin for mellemtrinnet og Rocks for udskolingen.

Rocks Foto: Angel Films

Vi ses i biografen til film og oplæg – der bevæger!

//Solveig Thorborg, leder af Salaam Film & Dialog