Tak og på gensyn

Kortfilmen "Den forkerte klippe". Foto: HEROmation

Her på Salaam er vi så småt ved at gøre klar til en sommerferie, ligesom I er ude skolerne. Vi lægger netop nu sidste hånd på næste års programlægning, som vi glæder os til at offentliggøre til skolestart den 9. august.

I skoleåret 2021-22 byder Salaam Filmfestival på spændende film for alle klassetrin, der på forskelligvis hylder de uvurderlige venskaber og fælleskaber, sætter fokus på farlige grupperinger og skæbner berørte af krig og flygt samt brudfladen mellem modernitet og traditioner, og mellem natur og industri. Desuden har vi i løbet af foråret fået nye oplægsholdere, der alle har interessante baggrunde og vigtige erfaringer, de glæder sig til at dele med landets elever.

I skrivende stund finder det sociale liv og kulturlivets mange tilbud vejen tilbage til forsamlinger og fællesskab efter måneders Corona-nedlukning. Vi har savnet hinanden; venner, familie og kolleger. Vi har savnet at kunne gå i biografen og eleverne har savnet deres skoler. Nu tror vi på, at det hele kan åbne op igen og vi glæder os.

Året har vist at Salaam, sammen med kulturorganisationer verden over, kan være omstillingsparate. Vi har på trods af udfordringerne fået afviklet vores festival på diverse biografer Danmark rundt og lavet nye undervisningsforløb på salaam skole, hvor vi har fået gode erfaringer med onlineundervisning. Det havde vi ikke klaret uden jer nysgerrige lærer, elever og dygtige oplægsholdere. Tusinde tak!

Følg med på Facebook og Instagram, hvor vi i løbet af ferien deler flere oplysninger om det nye skoleår. Indtil da ønsker vi alle en forrygende sommer!

Spændte og varme sommerferiehilsner

//Solveig, Sisse, Lisbeth, Rikke, Maria og Emilie